20 anys de Capsigrany a Vilafranca

El passat cap de setmana la Mostra de Teatre Capsigrany de Vilafranca va complir 20 anys, dues dècades que han aportat una base cultural sòlida i prolífica a esta localitat dels Ports.

La mostra, nascuda per iniciativa ciutadana i lligada al grup de teatre local La Xalera, ha portat any rere any un fum d’espectacles de gran qualitat i ha suposat un motor de desenvolupament i un focus de participació de la gent de la localitat, que crea, a través de totes les seues associacions, un variat programa i vida cultural al llarg de tot l’any. Tot això, ha suposat que en 2019 li haja sigut atorgada la distinció de “Capital Cultural Valenciana”, reconeixement que des de l’Institut Valencià de la Cultura es va lliurar el passat divendres, en el marc de la inauguració de la vintena edició d’aquesta important mostra de teatre.

Al llarg del cap de setmana, vàries companyies van oferir el seu espectacle, tant pels carrers de Vilafranca com al teatre municipal i altres espais del poble.

Cal destacar que totes les companyies eren provinents de la Comunitat Valenciana i entre les actuacions d’enguany ha destacat la participació de Bambalina Teatre, amb la seua obra “La Celestina”, una adaptació personal del clàssic de Fernando de Rojas al teatre de titelles. Aquesta obra va obtenir quatre premis de les Arts Escèniques Valencianes: a la millor direcció escènica, a la millor versió, adaptació o traducció, tots dos per a Jaume Policarpo, a la millor actriu, per a Àgueda Llorca, i al millor espectacle de teatre.