El Sexenni de Morella es posa en marxa

Morella celebrarà les seves festes més importants, el Sexenni, entre els dies 18 i 28 d’agost de 2018. Però com passa cada sis anys, els veïns i veïnes de la localitat treballen durant tot un any perquè estiga tot a punt quan entre la Mare de Déu de Vallivana.

Per això, des de fa dies, ja s’escolten les màquines de tallar paper als carrers, es veu als veïns i veïnes amb caixes de sabates plenes de paper ja arrissat i ja s’han començat a entapissar els adorns que es veuran durant el Novenari . Els carrers ja tenen el seu disseny i es treballa diàriament perquè Morella brille com ho fa de sis en sis anys.

A més, els gremis ja s’han constituït i s’han canviat els alets. Cal recordar que una de les característiques d’aquestes festes és la seva estructura gremial, procedent de l’Edat Mitjana, amb cada dia del Novenari organitzat per un gremi de la ciutat. Aquests són l’Ajuntament i el Clergat, la Gent Gran, Llauradors, Morellans Absents, Colònia Morellano-Catalana, Arts i Oficis, Professions, Indústria i Transport, Comerç i Turisme i Joventut. Aquestes últimes setmanes ja han buscat els representants de les seves danses o dels elements que desfilaran en cada Retaule i en la Processó General.

L’Ajuntament de Morella també ha constituït el Consell del 54 Sexenni, per organitzar tota la festa.

Amb tot això, es posa en marxa la maquinària d’aquestes festes majors que se celebren cada sis anys.

 

+ Informació sobre la història del Sexenni aquí 

Treballs al carrer la Font (David Gil)RELATED POSTS