Els Ports, destí de 5 estrelles

Hi ha moltes maneres de viatjar i de visitar nous llocs, igual que hi ha una multitud de destinacions. Als Ports, tens opcions per a totes les formes de fer turisme. Tens pàrquing per a autocaravanes i furgonetes camper, refugis, albergs, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, carreteres que apassionen a motociclistes, allotjaments a ermites, cases senyorials i una llarga llista de possibilitats. Avui parlarem de les opcions més luxoses que ofereix la nostra comarca.

Pel que fa a la restauració, als Ports comptem amb una gran oferta d’aliments de proximitat de gran qualitat; carns de quilòmetre 0, formatges artesans, pastes elaborades als forns de les localitats, condicions meteorològiques que afavoreixen la vida dels ametlers, les oliveres, les setes i l’or negre de la gastronomia, la trufa, entre d’altres. Amb aquesta matèria primera, els cuiners i cuineres de la comarca fan màgia. Tenen grans coneixements de les receptes tradicionals i passió per la innovació i per a oferir sempre novetats a les seues cartes, aprofitant sempre els productes de temporada.

Daluan.

A Morella destaquen els restaurants Daluan, Fonda Moreno, Mesón del Pastor i Vinatea, per fer d’un àpat una autèntica experiència, per les combinacions de sabors, per la professionalitat en els serveis, per la seua participació en esdeveniments de gran importància al sector gastronòmic i per la col·lecció de distintius de qualitat amb els que han estat premiats.

A Cinctorres està El Faixero, hotel restaurant que rep aquest nom en honor als avantpassats que es dedicaven a comercialitzar i portar per tot el territori espanyol les faixes que s’elaboraven al poble. Aquest establiment va més enllà de la restauració i els allotjaments i també ofereix experiències, entre les quals destaca: El Faixero e-bike. Mitjançant el lloguer de les seues bicicletes elèctriques, tens l’oportunitat de recórrer un munt de rutes BTT de la comarca i voltants sense haver de ser un gran esportista, però sentint que si ho ets.

El faixero e-bike.

Tornant a l’exclusivitat per al paladar toca parlar de l’Escudella, un dels restaurants més aclamats de Vilafranca. Aquest, té una de les ofertes gastronòmiques més innovadores de l’interior de Castelló i no ho diem nosaltres, ho diu la Guía Repsol. Un lloc ideal on tastar els sabors tradicionals de la terreta, del nostre trosset de món, amb tècniques culinàries del Japó, de l’altra punta del món.

A Vilafranca també destaca La Taverna del Forn, un restaurant situat a l’antic forn medieval de la localitat. Aquest es caracteritza per la seua voluntat en oferir sempre plats amb producte de temporada i per la gran oferta i qualitat d’especialitats amb peix i marisc fresc de llotja. 

Pel que fa a les estances, si en vols d’una original, el Santuari de la Balma, a Sorita, és una gran opció. Aquest santuari compta amb servei de bar i de restaurant, però també amb una casa hostaleria i això és el que ens interessa. Dormir a unes coves, enclavades a una roca on es troba un temple religiós, és possible! Tot és possible als Ports!

La Balma.

Si et ve més de gust dormir a un palau fet hotel, en tens dues opcions; el Cardenal Ram a Morella i el Palau dels Osset a Forcall. Si en canvi prefereixes suites privades, en tens 3 opcions a Morella; les que ofereix el restaurant Vinatea, Vallivana suites & spa i els apartaments amb jacuzzi Casalea. 

L’oci dels Ports està a l’altura i tenen lloc esdeveniments d’allò més curiosos, interessants i especials. En són exemple: “Morella Negra com la trufa” on es tasten plats amb trufa i es reciten novel·les de gènere negre, la mostra de teatre “Capsigrany” que porte les millors companyies del país a Vilafranca o el “Festival Internacional de Titelles PortsXinel·la”, l’“Early Music Morella” on es poden presenciar concerts i instruments de caràcter tradicional, medieval i renaixentista i el “Festival de Música de Vilafranca”, amb el que els espais naturals del terme municipal es converteixen en escenaris per a la música clàssica.

Amb tot, podem afirmar que els Ports són una comarca molt completa, amb milers d’opcions i oportunitats per a tots els públics i estils. Aquests en són exemples dels Ports més luxuriosos, però els Ports es poden viure de mil formes més. Tria la manera que més t’agrade, adapta-la a les teues necessitats i gaudeix d’aquesta comarca tan plena de vida.

Palau dels Osset – Forcall.