ESTIU
ELS PORTS

ESTIU A

ELS PORTS

A l’estiu, els pobles de Els Ports recuperen la seva esplendor i viuen els seus moments de màxima participació. L’oferta gastronòmica i cultural, les festes patronals o els actes populars omplen d’activitat cadascun dels caps de setmana. És època també de temperaturas altes, que conviden a refrescar-se. I com no, és el moment de la festa comarcal per excel·lència, l’Aplec dels Ports.

APLEC DELS PORTS

APLEC

DELS PORTS

L’últim cap de setmana de juliol, arriba el moment de la festa comarcal per excel·lència, l’Aplec dels Ports. És moment de reivindicació, de posar en valor la cultura de la comarca i de gaudir amb els actes populars i festius. La roda de l’Aplec no es deté i, des de fa gairebé quatre dècades, cada any és un poble el que l’organitza.

MOMENT DE REFRESCAR-SE

MOMENT DE

REFRESCAR-SE

Les temperatures a l’estiu són altes, al voltant de 30º, la qual cosa convida a refrescar-se a les zones de bany dels rius o en les piscines dels diferents pobles.

ET VÉNS DE TAPES?

ET VÉNS

DE TAPES?

Els bars i restaurants de la comarca de Els Ports organitzen les jornades “Anem de Tapes”, que permeten gaudir de la gastronomia i productes locals en xicotets mossos. La singularitat d’aquestes jornades és el seu àmbit comarcal i que els restaurants ofereixen menús degustació impressionants, composats de xicotets i saborosos plats.

ACTIVITATS CULTURALS

– ACTIVITATS

CULTURALS

El auge del turismo también comporta un incremento de actividades en los pueblos de Els Ports. Entre ellas, destacan las de índole cultural, que ponen en valor la historia y tradición de la comarca de Els Ports. Además, la música también es protagonista con certámenes de gran importancia, como el Early Music Morella, el Festival de Música de Morella, el ciclo Sons de l’Interior, Música 775 en Vilafranca o los conciertos de las asociaciones musicales.

FESTES PATRONALS

FESTES

PATRONALS

Els pobles de Els Ports celebren les seves festes patronals a l’estiu. Són moments de gran participació i s’organitzen nombroses activitats. Actes taurins, culturals, festius, populars, infantils… s’uneixen en els dies en els quals les localitats viuen els seus moments de més participació de l’any.