HIVERN A
ELS PORTS

HIVERN

A ELS PORTS

Una estació diferent. La situació de la comarca dels Ports fa que l’hivern siga molt singular. Les temperatures fredes conviden a gaudir de la calor dels productes típics, les festes i les tradicions. Són dies especials i moments únics per gaudir en família, en parella o amb els més menuts de la casa, bé al costat del foc, amb un plat calent o jugant amb la neu.

PAISATGE BLANC

PAISATGE

BLANC

La neu tenyeix els bells paisatges de la zona de blanc, provocant sensacions diferents. Per a molts, contemplar les muntanyes i pobles blancs provoca una admiració infinita. I els més menuts, gaudeixen jugant amb ella.

LA CALOR DE LA CUINA

LA CALOR

DE LA CUINA

Les sopes i olles de Els Ports no falten a les cases i restaurants de la zona durant tot l’any. Però si hi ha un moment en el qual es converteixen en plats destacats a les cartes és a l’hivern, ajudant a entrar en calor. A més, les pilotes de Nadal de Els Ports són el complement ideal a un bon caldet.

LA MÀGIA DEL NADAL

LA MÀGIA

DEL NADAL

El Nadal és un moment especial. A Els Ports, la màgia i la il·lusió es manifesten amb il·luminacions i activitats originals i amb la singularitat de la tradició, com ocorre amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient la nit del 5 de gener.

SANT ANTONI, LA FESTA MEDIEVAL DEL FOC

SANT ANTONI

LA FESTA MEDIEVAL DEL FOC

La principal festa de l’hivern és un gran reclam per visitar la comarca de Els Ports. Durant gener i febrer, els pobles de la zona celebren les Santantonades, on el foc purificador és el gran protagonista. Les pastes i begudes típiques, els actes populars i festius, les representacions… en definitiva, la singularitat d’aquesta celebració fa imprescindible conèixer la tradició de la zona.

LA TRUFA, EL DIAMANT NEGRE

EL DIAMANT NEGRE

LA TRUFA

La trufa és misteri, aroma i sabor. Neix sota la terra de la comarca i és coneguda com el “diamant negre”, pel seu alt valor econòmic i gastronòmic. Entre gener i març, els restaurants de la zona organitzen una jornades, en les quals s’ofereixen menús protagonitzats per aquest producte, demostracions de cuina en viu, degustacions de productes o el certamen de novel·la negra “Morella Negra”.