La nit dels Ports

Les nits als Ports són especials, ja que es pot gaudir de cels estrellats gràcies a la poca contaminació lumínica. A l’estar aïllada de grans nuclis de població, aquesta regió és ideal per als amants de l’astronomia i l’astrofotografia. Si a això li sumem el gran patrimoni d’aquesta comarca, la combinació fa que es puguen aconseguir fotografies espectaculars. Amb aquesta idea va néixer el Grup Fotogràfic Alberedes 52, que aquest cap de setmana inaugura a Morella la seva exposició “La nit dels Ports” (dissabte 27 de maig a les 19 hores a l’ajuntament de Morella). En aquesta es mostra el patrimoni de tots els pobles de la comarca durant la nit.

Aquest grup, format per Miguel Ángel Troncho, Miquel García-Donas, David Gil, Marc Prades, Eduardo Manero, Eva Troncho i Victòria Pitarch ha recorregut tot el territori comarcal, amb la idea de rescatar el patrimoni oblidat de la zona i de mostrar-ho de una forma diferent. Per a això, han utilitzat la tècnica del lightpainting, pintura amb llum artificial, per il·luminar els diferents monuments.

L’exposició es va inaugurar a l’Aplec dels Ports de l’any passat i està dins el programa Imaginària i el d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I. Per això, aquest dissabte s’inaugurarà a Morella i després podrà recórrer més pobles de la comarca.

Observatoris astronòmics

A la comarca dels Ports també trobem dos Observatoris Astronòmics, a Morella i Todolella, des dels quals es pot conèixer millor el nostre univers. Amb aquests telescopis, es poden veure diferents planetes al llarg de l’any, galàxies i, per descomptat, l’espectacularitat de la Lluna.

Per tot això, la comarca dels Ports és un lloc privilegiat per gaudir de cels estrellats i conèixer millor el nostre univers.RELATED POSTS