La pluja suspén l’esperada entrada dels Torneros a Morella

El Sexenni ja està a punt d’arribar a Morella. Sis anys d’espera, però ja falten pocs dies perquè la localitat visca els moments més especials de sis en sis anys. Precisament, ahir tenia lloc un dels actes previs a la festa més esperats, com és la primera entrada dels Torneros. Aquesta mostra als joves morellans vestits amb pantaló negre i camisa blanca i és com la presentació de la dansa davant de la societat. La primera entrada va des de l’Era de Pere Basílio al Barri del Sol de Vila. Són pocs metres, però sens dubte, és un dels moments més esperats per veïns i dansants. Sempre, al Portal de Sant Mateu es citen centenars de persones, en ganes de veure la dansa de la ciutat per primera vegada.

Però ahir, va aparèixer un protagonista inesperat, la pluja. En el moment que anaven a eixir els joves, va començar una forta tromba d’aigua, que va obligar a suspendre eixa primera entrada a les 6 de la vesprada. No obstant, quan es va decidir la suspensió, el poble els va rebre amb una forta ovació. Un moment molt emotiu pese a que no van poder demostrar eixos malabarismes i salts espectaculars.

Una volta decretada la suspensió, l’entrada del proper 15 d’agost a les 9 del matí serà el primer moment per veure’ls en acció. S’espera que moltíssims veïns isquen al carrer per rebre’ls com mereixen i per veure esta espectacular dansa.

Els actes previs al Sexenni continúen i avui, a les 19:30 hores es farà l’entrada de la brosta al carrer de la Sabateria. Demà de nit, a les 22 hores, es plantaran els Volantins. El dijous entraran les colònies i el divendres es farà la Rogativa de baixada a  Vallivana i es muntaran els carrers. Tot preparat per viure el moment més màgic que viu la localitat de sis en sis anys: l’entrada de la Mare de déu de Vallivana que tindrà lloc el dissabte i que donarà pas al posterior Novenari, entre el 19 i el 27 d’agost.RELATED POSTS