Les cireres de la Pobla de Benifassà

En un territori tan muntanyenc i abrupte com Els Ports és Autèntic, es sorprenent que puguen hi haver cirerers. Però a la falda de les Ombries de Benifassà, concretament a la vall on s’assenta La Pobla, les cireres troben un lloc per refugiar-se del fred i doten d’una dolçor especial la primavera de la Tinença de Benifassà. Perquè les cireres de La Pobla de Benifassà destaquen per la seua dolçor, per tindre un tamany més menut que les d’altres llocs i per un sabor exquisit.

El cirerers de La Pobla de Benifassà provenen de la varietat del “Coll de Sastre”, del Baix Aragó. Éstes són les autentiques. Són menudes i dolces, i fa unes dècades hi havia moltes. Per exemple, hi havia finques que aplegaven a fer 1200 quilos de cireres, xifra que demostra la gran quantitat que es feia en esta zona, i totes les finques collien. Avui en dia ha baixat considerablement la producció de cireres i s’han plantat altres varietats.

No obstant, el que no varia és la qualitat que tenen les cireres dels cirerers de La Pobla de Benifassà. Un altre descobriment quan es visita una zona tan muntanyenca com la Tinença de Benifassà, ja que tothom pot disfrutar del gran plaer que suposa degustar un fruit exquisit després de fer una bona ruta per este lloc.RELATED POSTS