Les festes als pobles d’Els Ports

A l’estiu la comarca dels Ports es plena de gent i les activitats de les quals es pot gaudir es multipliquen considerablement, sobretot durant el mes d’agost quan arriben, a la major part dels pobles dels Ports les FESTES PATRONALS.

Durant aquests dies, als diferents municipis es realitzen activitats de tot tipus: jocs infantils per a xiquets, teatres, misses i processons, bous al carrer, espectacles culturals, actuacions musicals, sopars a la fresca, etc.

Un acte que atrau per la seua bellesa i originalitat tant a veïns com a visitants són les DANSES TÍPIQUES de cada poble. Un reflex de com a la comarca dels Ports s’han conservat les tradicions que ens van deixar els nostres avantpassats. La més coneguda és la dansa guerrera de la Todolella, però el ball de les gitanetes, que es fa a molts pobles de la comarca, els torneros del Sexenni de Morella o els dansants de Forcall són molts altres exemples de danses típiques dels Ports. La major part d’aquestes dances només es poden vore a l’Agost durant les festes patronals dels diferents municipis

A més, la temperatura a l’estiu en la nostra comarca és ideal per sopar a la fresca durant les JORNADES DE TAPES. Gaudint de la gastronomia típica de la zona en xicotets mossets junt amb una beguda fresca per a baixar la calor.

Les ZONES DE BANY que existeixen per tot el nostre territori fan que puguem refrescar-nos els dies més calurosos, bé a l’aigua del riu o a les piscines, que estan obertes fins que acabe aquesta estació, llocs ideals per combatre les temperatures característiques d’aquestos mesos. Donat que, a Els Ports, a banda de les zones de riu, quasi tots els pobles disposen de piscina a l’aire lliure per gaudir del sol i la tanquil·litat de la muntanya.

A la nit, agraïm la fresca que corre per les places i carrers dels diferents municipis, permitent al visitant descansar a gust sense necessitat d’aire condicionat.  Ja que les temperatures a aquesta comarca són ideals per a descansar i oblidar-te de la calor més sufocant, típica d’altres destinacions turístiques.RELATED POSTS