Miquel Gil i Pep Botifarra mostren Els Ports a À punt

À punt ha estrenat el programa “Bambant per casa”, on Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra” recorreran tota la Comunitat Valenciana mostrant els pobles, tradicions, cultura i la gent de les comarques. Este espai ha començat amb el programa dedicat a Els Ports.

En ell, els dos cantautors comencen la seua aventura a la Pobla del Bellestar i a Vilafranca, per conèixer a l’última família que viu a aquesta pedania i la gastronomia de la zona. Acte seguit, s’han traslladat a Cinctorres, per descobrir l’ofici dels faixeros, i a Vallibona, al nou alberg de La Pastora. Des d’aquest indret, han anat a veure com es viu a Herbers, com es parla valencià al Matarranya i el tresor que és el Castell del Baró d’Herbers. L’última parada, la més llarga, ha sigut a Morella. Ací, han conegut com es fabriquen les mantes morellanes, com viu el sector primari, la tradició cultural i popular dels Gaiteros i les Santantonades, com es prepara la localitat per fer el Sexenni o el passat industrial de la ciutat en la Fàbrica Giner.

Sens dubte, ha sigut una gran promoció de la comarca, mostrant la nostra diversitat, la nostra forma de vida, la nostra cultura popular, tradicions i patrimoni. Ací el podeu gaudir:RELATED POSTS