SENDERISME EN

ELS PORTS

TERRA DE MUNTANYES

VALLS, RIUS I BOSCOS

La comarca dels Ports es natura. Regió atravessada per valls i ocupada per boscos màgics. Els rius són artèries que uneixen tot el territori i que rebroten en primavera i tardor oferint imatges de gran bellesa. De est a oest, des de la Tinença de Benifassa fins a Vilafranca, trobem nombrosos pobles a més de mil de metres d’altitud, rodejats d’elevades muntanyes i de zones verdes que ofereixen infititat de possibilitats de gaudir de la natura.

PAISATGES ÚNICS

EN CADA ESTACIÓ

La naturalesa dels Ports viu la seva esplendor a la primavera, amb els predominants verds dibuixant paisatges de conte, i a la tardor, quan els coloreixis ocres i marrons tenyeixen els boscos i els converteixen en un autèntic espectacle. Precisament, en aquesta època, els boscos es converteixen en un lloc de trobada, gràcies a l’explosió de bolets i al clima temperat, que és ideal per gaudir de rutes de senderisme.

IMPRESSIONANT BIODIVERSITAT

FLORA I FAUNA

Aquesta regió té una extraordinària biodiversitat. Fagedes, pinedes, boscos amb roures, oms, nogueres, ametllers, pollancres, savines, nombrosos arbustos o herbes aromàtiques, com l’espígol, la farigola o el romaní, componen una impressionant varietat per gaudir de les muntanyes. Quant a la fauna, la cabra hispànica i el voltor leonado dominen el sòl i el cel de la comarca. Terra de senglars, esquirols, eriçons, teixons, guineus, falcons, àguiles, mussols o perdius.