Victor Amela i Julio Carbó recuperen els paisatges del Groc

L’escriptor  Víctor Amela i el fotògraf  Julio Carbó han recuperat els paisatges on va viure el Groc de Forcall. Uns llocs que l’autor forcallà ja narrar a la novel·la guanyadora del Premi Ramón Llull 2016, “La Filla del Capità Groc” i que ara ha immortalitzat el morellà. El resultat, un llibre i una exposició que es presentaràn al Convent de Forcall el proper 6 d’agost.

Víctor Amela explica que la vida del Groc va ser misteriosa, ja que ell es va imaginar un lloc on va viure i algunes escenes, que després va descobrir que existien i que eren com ell les va imaginar. Com diu Víctor Amella, ell “escolta la veu la dels morts i Julio veu el que els morts van veure fa 179 anys”.

Tomás Penarrocha Penarrocha va ser un personatge molt conegut i destacat en el context de les guerres carlines del segle XIX a Els Ports i que, després de la seua mort, va arribar a adquirir categoria de llegenda, que ha perviscut fins els nostres dies. Nascut a Forcall i fill d’una família humil, era conegut com “el Groch” per la seua cabellera pel-roja i bigotis rossos. De constitució forta i gran agilitat, les seues gestes inversemblants i valentia van fer que fora un dels últims resistents en la lluita per l’ideal de “Deu, Pàtria i Rei” a les muntanyes de Els Ports.RELATED POSTS