top of page
Search
Writer's pictureEls Ports

DOS POBLES GERMANS: VALLIBONA I PEÑARROYA DE TASTAVINS


Cada set anys, els pobles de Vallibona i Peñarroya de Tastavins (aquest últim a la província de Terol), s'uneixen per celebrar les seves arrels comunes i reivindicar que són pobles germans des de fa gairebé set segles.

Tot va passar el 1347 quan una fulminant pesta va afectar greument poblacions com Vallibona, que va quedar pràcticament sense habitants. Per trobar solució al seu problema, set germans d'aquesta localitat van partir cap a altres llocs per trobar dones per casar-se i repoblar la vila.

El seu particular pelegrinatge els va portar fins a Peñarroya de Tastavins, on van trobar set dones que, traslladant-se a viure Vallibona, van ser les persones que van salvar el poble de la mort.

Així, des del segle XIV, i per commemorar el fet i donar gràcies per això, els vallibonencs recorren els més de 20 km que uneixen les dues poblacions entre espectaculars muntanyes i valls per arribar a Peñarroya. Allí, tots s'uneixen en intenses abraçades, protagonitzant una trobada plena d'emoció tant per a veïns de les dues poblacions com per als visitants, que poden gaudir de molts actes preparats per tots dos municipis per a l'ocasió: una representació teatral que narra els fets ocorreguts, exposicions , menjars populars, etc.

Després d'una espera de set anys, aquest dissabte 18 de maig es durà a terme una nova romeria. Aquesta està oberta a tots els que hi vulguin participar, prèvia inscripció, que es pot fer efectiva fent un ingrés de 15 € al número de compte ES09 3058 7342 6527 3200 0109, indicant el nom i cognoms i posteriorment completant aquest formulari:








1 view0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page