top of page
Search
Writer's pictureEls Ports

ELS PORTS, LA MILLOR OPCIÓ PER A UNES DIVERTIDES I RELAXANTS VACANCES EN FAMÍLIA


L'oferta turística que la comarca dels Ports ofereix es caracteritza per la varietat, tant d'activitats com de segments poblacionals als quals s'adreça. Depenent de les estacions on es visiti, les opcions d'oci i de turisme canvien i és elecció del consumidor quan visitar les fabuloses atraccions de cada poble. Així, doncs, les famílies tenen al seu abast una alta oferta basada en la genial gastronomia de les localitats, campaments d'aventures, piscines cobertes, enclavaments històrics o albergs que ofereixen multitud d'activitats. Totes i cadascuna de les opcions tenen, això sí, una gran característica en comú: es desenvolupen enmig de paratges naturals d'incalculable valor mediambiental on regnen el cant dels ocells, es bressolen els arbustos amb el vent i, depenent de l'estació , regna el sol o cau la neu. El paradís natural dels Ports a l'abast de qualsevol família.


Dinomània.


Els Ports ofereix alternatives depenent de què es busqui. L'aventura està assegurada amb llocs com el parc d'aventures Saltapins, a Morella, que ofereix un enorme sistema de tirolines, proves d'escalada i circuits a les altures únic a tota la Comunitat Valenciana. A més, aquest lloc de multiaventura disposa de ponts tibetans, lianes, troncs o xarxes pirates que s'adapten al nivell i les característiques físiques dels participants. Tot i que els monitors i monitores que conformen el servei no només busquen que els usuaris passin les proves, ja que entre els seus objectius hi ha l'aprenentatge dels usuaris perquè entenguin els mecanismes de seguretat i els trucs indispensables per escalar muntanyes. En aquest sentit més orientat a l'oci esportiu, Saltapins forma part d'un complex molt més ampli que ha revolucionat l'oferta turística gràcies a la diversitat i l'oportunitat de dormir a les instal·lacions. És la Fàbrica Giner de Morella, les instal·lacions de la qual compten amb alberg, casa rural, piscina, circuit d'aventura, BTT, zona esportiva, espais enjardinats o parcs infantils. En una zona propera al riu Bergantes, aquest recinte també destaca per incloure el Centre de Formació i Innovació Turística de Morella i els Ports, on es fomenta el desenvolupament turístic del món rural a partir d'activitats i ofertes com les que s'hi ofereixen. Un paradís per a adults, joves o nens i nenes que vulguin gaudir de la natura mentre juguen i es diverteixen.


Saltapins.


En aquest sentit, l'alberg La Parreta de Vilafranca també destaca per la seva àmplia diversitat de pràctiques esportives que ofereix, tant a famílies com a grups d'escolars, joves o adults que volen gaudir de la natura dels Ports. Entre aquestes oportunitats hi ha la pràctica senderista per innombrables rutes que travessen els paratges de Vilafranca, i també multitud de rutes BTT per als aficionats a pedalar. A més, es tracta d'un alberg amb mires preocupades cap a la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, pensament que es treballa i s'inculca als hostes amb cursos, jornades i tallers sobre educació ambiental. Són molt a prop de l'Ermita de la Mare de Déu del Llosar, en un paratge natural digne d'una pel·lícula de ficció.

D'aquestes dues opcions esportives i de lleure se'n poden aprofitar tant grups familiars com amistats o escolars. De fet, les activitats també canvien depenent de l'estació on s'allotgen a la comarca, ja siguin hotels com albergs. La climatologia hivernal permet gaudir de la neu, encara que seguint sempre amb les recomanacions per jugar i esvalotar-se amb ella. A l'estiu, el riu Bergantes, les piscines i els campaments són les opcions més repetides per gaudir de la natura. Queda palès que la gamma d'opcions per on escollir és molt variada. Si bé, queden plans com acampar enmig de la natura, possibilitat que es pot realitzar al Càmping El Llosar, on és possible llogar una zona i disposar de recursos com a zona de barbacoa, d'esbarjo infantil o un restaurant per donar servei de menjars.

La muntanya i el bosc són, potser, les dues peculiaritats que més abunden a la comarca. Caminar pels boscos i treure el cap pels miradors per atalaiar la comarca és una escena per al record. De fet, els pobles estan connectats per infinitat de camins rurals, sendes o canyades de pas de bestiar que poden aprofitar-se per caminar, córrer i fins i tot cavalcar. Tot i que les localitats de Todolella, Cinctorres, Vilafranca o Morella també aporten piscines climatitzades, ideals per relaxar-se o recuperar-se de grans esforços. En aquest darrer poble també compten amb un poliesportiu equipat amb rocòdrom, zona de SPA i jacuzzi. Tant a exteriors com a interiors, la pau mental i física es recupera als Ports. Fins i tot anar amb bici és una opció amb RespiraNatura, una empresa de lloguer que permet recórrer part de la comarca des de Cinctorres. Tot i que el tracte amb animals o amb la flora que abunda als Ports es pot experimentar d'altres formes més preparades. L'empresa Apivillores ofereix rutes apícoles que connecten la cura d'abelles amb l'esport i el senderisme; mentre que a La Mata, així com en altres paratges de pobles propers, es pot participar activament en la recol·lecció del safrà, una de les espècies que més abunda a la localitat i que destaca pel seu color i aroma, que a més es cultiva i recol·lecta de forma totalment manual i natural.


Apivellors.


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page