top of page
Search
Writer's pictureEls Ports

LA 8a MARATÓ ORNITOLÒGICA DELS PORTS IDENTIFICA 99 ESPÈCIES D'AUS


El cap de setmana passat es va dur a terme la 8a edició de la marató ornitològica de la comarca dels Ports, organitzada aquest any pel Grup Au d’Ornitologia i l'ajuntament de Forcall.

En aquesta ocasió, la marató va començar el divendres 31 de maig i va comptar amb la participació de tres equips, que, al llarg dels dos dies que va durar l'activitat, van recórrer la comarca amb diferents vehicles, cadascú fent un recorregut diferent en què s'estableix una metodologia d'estació d'escolta. Es tracta d'un mètode científic utilitzat en ornitologia que consisteix a parar en un lloc segons l'ecosistema i anotar durant un màxim de cinc minuts les aus que han estat visualitzades o identificades pel seu cant pels experts.

D'aquesta manera, mitjançant aquest sistema, es repeteix l'acció en els diferents ecosistemes de la comarca: pinedes, urbà, riu, estepa, etc.

El nombre màxim d'espècies que, segons els experts, es poden trobar als Ports és sobre les 115 aus diferents, de les quals, en aquesta edició de la marató ornitològica, els tres equips en van identificar un total de 99.

Això ens confirma l'alta biodiversitat d'espècies d'aus a la comarca dels Ports, la majoria de les quals es troben ara en període de nidificació, i la gran importància de la comarca en qüestions mediambientals, cosa que fa imprescindible la conscienciació sobre la conservació del nostre medi ambient.



1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page