top of page
Search
Writer's pictureEls Ports

VILAFRANCA A LES ÚLTIMES JORNADES CONEIX ELS PORTS

Final de les jornades Coneix Els Ports, Coneix Els nostres Pobles a Vilafranca

Aquest cap de setmana es va realitzar a Vilafranca darrera Jornada Coneix Els Ports, la campanya impulsada per la Mancomunitat Els Ports que durant tot l'any ens ha portat a descobrir els pobles de la comarca, amb visites guiades, portes obertes a museus i centres d'interpretació i activitats per a tots els veïns i visitants.

La visita a Vilafranca va començar a l'avinguda del Losar, davant l'estàtua d'homenatge a les persones treballadores de la indústria tèxtil de Vilafranca, on el Mossen Antoni Messeguer va rebre els assistents i els va guiar durant tota la visita al municipi.


Seguidament es va fer una visita guiada pel centre històric de Vilafranca, fent parades per descobrir racons singulars, curiositats del poble i edificis significatius de la localitat.< /p>


A més, es van visitar els tres espais museístics de la localitat. El primer va ser el Museu de la Pedra en sec, situat en un edifici singular de la localitat que antigament era l'escola de les nenes de Vilafranca.

Després es va fer una parada per degustar productes típics dels forns de Vilafranca, beure una mica i agafar forces per continuar la visita guiada al municipi.


Així, visitem l'antic ajuntament de Vilafranca, a les sales d'exposicions i al saló d'actes, lloc on es troba el Retaule Gòtic pintat per Valentí Montoliu l'any 1455 .

Per finalitzar continuem la visita a la plaça de l'església, on es van conèixer diverses curiositats de la Vilafranca més antiga. I per acabar la visita, es va mostrar l´Església Parroquial de Santa Maria Magdalena.

I per acabar la visita, es va mostrar l'Església Parroquial de Santa Maria Magdalena.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page