top of page

PRESS TRIP EN LA COMARCA DELS PORTS

Actualizado: 3 oct 2023

Aquest cap de setmana es va realitzar un Press Trip per la major part dels pobles de la Comarca dels Ports. La finalitat del mateix era fer veure als periodistes convidats el patrimoni arquitectònic i cultural de la comarca dels Ports, mostrar algunes de les activitats més curioses que es poden realitzar a la comarca, conéixer els oficis tradicionals dels municipis i degustar la gastronomia típica de la zona.

Els assistents van poder visitar la capital de la comarca, Morella, recórrer els seus carrers, visitar el seu castell i de més edificis històrics de la localitat.


Passejar pel riu Cérbol al seu pas per Vallibona, incidint en el coneixement dels arbres monumentals de la localitat.


Conéixer oficis tradicionals com l’elaboració d’espardenyes, un ofici molt típic a Forcall, Villores, La Mata i la Todolella, o l’ofici de Carboner, típic a Vallibona.


També descobrir forns tradicionals de la comarca a Forcall i Olocau. Gaudir del llegat dels dinosaures en l’únic jaciment visitable de la Comunitat Valenciana, localitzat a Cinctorres.


Observar el monumental castell de la Todolella, la presó d’Olocau del Rei o descobrir la festa més significativa a la comarca dels Ports, Sant Antoni, visitant el Centre d’Interpretació de la Santantonà de Forcall.


O realitzar un passeig pels increibles paisatges de pedra en sec, pel terme de Vilafranca del cid.


Com a activitats, van poder realitzar un taller d’elaboració de perfums amb plantes típiques de la zona, gaudir d’un passeig amb bicicleta elèctrica per a conéixer racons paisatgistics sorprenents, observar l’ofici artesà de les espardenyes de primera mà en una fàbrica real en funcionament, etc.


Quant a la gastronomia, es va mostrar des de la tradició culinària més típica de la comarca fins a la cuina més moderna. Amb productes sempre de proximitat i de gran qualitat.


Una oportunitat única per a donar a conéixer a periodistes especialitzats en turisme, el gran tresor patrimonial, cultural i gastronòmic de la comarca dels Ports.


0 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page