CONEIX ELS PORTS, LA TODOLELLA

La Todolella ha sigut protagonista aquest cap de setmana.

Veïns i visitants han pogut gaudir d’un cap de setmana d’esport en plena naturalesa alhora que coneixien el patrimoni arquitectònic i la cultural d’aquesta localitat dels Ports.

 

TRADICIÓ

La Todolella es caracteritza i enorgulleix de la seua Dansa Guerrera, una dansa d’origen ibèric a la qual la localitat li ha dedicat un Museu que vam poder visitar el dissabte passat.

 

 

NATURA

Des de la localitat, els visitants van poder gaudir de vistes panoràmiques meravelloses, perquè el municipi està envoltat d’una bellesa paisagística de gran interés.

 

PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

El Castell que corona la localitat és el principal símbol i vigilant de la Todolella. El primer edifici que es veu al arribar al poble, degut a que es troba en una situació estratègica, alçat sobre una petita muntanya. Aquest cap de setmana es va poder visitar el pati d’aquest edifici senyorial construït en el segle XVI sobre un altre castell anterior del segle XIII.

A més de passejar pels sinuosos carrers del poble i visitar la església parroquial en honor a Sant Bartolomé, l’antic ajuntament i altres cases singulars.

 

 

 

ESPORT

La localitat també va inaugurar aquest dissabte el Trail Running Center de la Todolella, el primer acreditat per la Federació Espanyola d’Atletisme. I el diumenge van realitzar la I Trail Running la Todolella, una carrera en la qual es va poder descobrir la naturalesa i bellesa de la natura als Ports.RELATED POSTS