El Festival de Muntanya de la Tinença de Benifassà es reafirma en la seva segona edició

El passat cap de setmana 7-8-9 de juny de 2019 es va celebrar la segona edició del FMT (Festival de Muntanya de la Tinença de Benifassà). Aquest festival nascut de la necessitat de fer conèixer la Tinença a tots els públics, de petits fins a grans, s’ha consolidat com un referent en les activitats de muntanya de la Comunitat Valenciana. Centenars de persones van poder gaudir durant tot el cap de setmana de diferents activitats pensades per a famílies, parelles, grups, etc. tot recorrent llocs de la Tinença amb molt d’encant.

El festival va començar divendres amb la presentació i la projecció del documental “Aneto, la història d’un temps” de Marc Pinsach, on el mateix corredor i esquiador professional ens va explicar tot el seu contingut i va respondre a preguntes del públic.

El dissabte va ser el plat fort de tot el cap de setmana i pel matí es va poder gaudir de 3 sortides en Cavall, una sortida senderista al Mas de N’Insa, visita a les pintures rupestres de la Cova dels Rossegadors, una sortida senderista al Mas del Boix, un curs d’iniciació a l’escalada al Boixar, una sortida trailrunning amb Marc Pinsach al Portell del Infern, un curs d’espeleologia al Coratxà, sortida amb kayaks al embassament i una demostració de Cetreria a Sant Pere. Per la tarda es va poder gaudir d’un rocòdrom portàtil i d’una tirolina que va fer les delícies de grans i petits, també una sortida cultural al Poblat Iber del Ballestar i una activitat per a nens on es van poder sentir arqueòlegs per unes hores. Tot seguit es van realitzar dos sortides a cavall per a tancar les activitats esportives de dissabte. Per la nit no podia faltar el lleure i la diversió amb el sopar popular i el Ball.

El diumenge va començar amb una sortida pels Camins dels Maquis a la Pobla on es va poder veure diferents llocs històrics de la zona, també es va poder pujar i baixar del rocòdrom i la tirolina per a grans i petits, es va fer una sortida senderista al Portell del Infern i Salt de Robert, un curs d’orientació per a petits i grans al Boixar, un curs d’iniciació a l’escalada, un curs d’espeleologia al Coratxà, 3 rutes a cavall amb un èxit total, visita a les pintures rupestres, sortides amb kayak, visita la poblat Iber del Ballestar, una exhibició de Cetreria a Castell de Cabres i per tancar el festival una representació històrica de la època dels Maquis a la Pobla de Benifassà. A les 16.00h de la tarda de diumenge donàvem per tancat el 2n FMT amb èxit de participació a les activitats on molts dels participants van poder quedar-se a dormir a l’àmplia oferta hotelera  de la zona i també a dinar i sopar a l’oferta de restauració de la Tinença.

Des de l’Associació d’Empresaris Turístics de la Tinença de Benifassà agraeixen a tots els participants de les activitats que van vindre a gaudir de la Tinença y a les empreses i associacions que van organitzar les activitats del cap de setmana, així com l’ajuda del Ajuntament de la Pobla de Benifassà i la Diputació de Castelló i animen a tots a tornar-los a visitar a qualsevol època de l’any, sigui o no el festival.

La Tinença de Benifassà és la representació més diversa de la natura de la Comunitat Valenciana, on es pot gaudir de la calma que ens donen els seus camins.