El GR-331 Els Ports- Camí de Conquesta

Aquesta setmana la Mancomunitat Comarcal Els Ports ha presentat la finalització d’un nou projecte: el sender GR 331 – Camí de Conquesta.

Es tracta d’un sender de Gran Recorregut que transcorre per camins històrics de la comarca, formant un anell que abraça el territori i connecta els municipis que conformen la Mancomunitat a través d’un total 166 km repartits en 15 etapes.

Al llarg de la ruta, les persones que la recorren poden gaudir de natura, cultura, arquitectura, arqueologia, paisatges espectaculars i xicotetes mostres del passat i present d’una terra molt especial. Amb una mitja entre 7 i 14 km de distància, el recorregut compta amb diferents dificultats segons l’etapa, així com diferents paisatges i elements a visitar. Els visitants podran obtindre informació al voltant de cada recurs gràcies a diferents faristols explicatius que hi ha al llarg del recorregut, així com uns panells informatius a l’inici i final de cada etapa.

Tota la informació es completa amb una topoguia o guia senderista, un llibre que descriu de manera exhaustiva tots els trams, amb altimetries, informació tècnica i tota la informació d’interés de la ruta. La topoguia es pot trobar en castellà i valencià en qualsevol llibreria de la comarca, oficines de turisme i ajuntaments, així com en altres llibreries especialitzades de la província i llocs propers, per un preu de 12 euros. Amb aquesta, obtindrà una caixa amb els plànols de les diferents etapes i una motxilla del sender.

A més a més, el senderista podrà registrar les etapes que ha recorregut gràcies a un passaport o credencial que servirà per a segellar l’etapa assolida. En arribar al poble corresponent, s’haurà d’adreçar als punts habilitats i sol.licitar que se li siga segellat el document.

Un camí que és més que una simple ruta. Un sender per assaborir tots els elements d’aquesta terra, els seus paisatges, els seus animals i la seua historia i cultura. Un repte per a tots aquells que vulguin conquerir aquesta terra de llegenda.