Els Ports és aventura

Els Ports és una gran oferta d’activitats d’allò més diverses per a viure aventures a la naturalesa, on gaudir de l’entorn tan característic d’aquesta comarca de l’interior de Castelló. L’orografia dels Ports és ideal per a practicar turisme actiu. Per això, a continuació es detallen totes les activitats que es poden practicar a la comarca fins al moment. 

Per als amants de les bicicletes de muntanya hi ha moltes rutes disponibles. Els tracks d’aquestes estan a un sol click: http://elsports.es/es/que-hacer/turismo-activo/btt/. El BTT als Ports combina trams de natura amb trams que et descobreixen pobles i patrimoni històric. Viure els Ports en bicicleta està a l’accés de totes les persones, ja que a Cinctorres pots llogar-ne d’elèctriques! 

El Faixero e-bike.

Pels que prefereixen recorre la muntanya a peu, a La Todolella hi ha un Trail Running Center. Els Ports tenen rutes homologades i senyalitzades que, fins i tot, poden servir de circuit d’entrenament per a preparar proves esportives. També estan disponibles el GR-331 Camí de Conquesta que uneix els pobles de la comarca i molts més senders homologats.

Per als qui no tenen por de les altures, els Ports és el seu millor destí. Morella Aventures ofereix l’oportunitat de llogar material per a vies ferrades i organitza activitats de tir amb arc, entre d’altres. Al Saltapins hi ha circuits d’aventura per superar entre arbres i tirolines de més de cent metres. L’escalada també és possible a més d’un lloc dels Ports, només cal saber-ne les localitzacions adequades o consultar la guia d’escalada “Els Ports. Rock Climbs”. I, tot i que no és el més usual, hi ha qui aprofita les moles dels Ports per tirar-se amb el seu parapent i gaudir dels paisatges de la comarca des de l’aire. 

Saltapins.

Els apassionats de l’aigua també tenen el seu lloc als Ports, sobretot en la zona més propera a la Tinença de Benifassà. A l’embassament d’Ulldecona es pot practicar el piragüisme, navegar amb canoa, barques a pedals o barques amb motor.

Pels qui gaudeixen amb els animals, les rutes a cavall també són una opció d’oci disponible per passejar tranquil·lament als Ports. De fet, l’any 2015 la Real Federación Hípica Española (RFHE) va inaugurar a Vilafranca el primer sender eqüestre oficial de la província de Castelló. 

Als Ports també està l’oportunitat de viure en la teua pròpia pell l’apicultura, convertint-te per un dia en apicultor o apicultora i executant en primera persona tot el procés d’elaboració de la mel. Advertència! Aquesta experiència no és apta per a les persones amb fòbia a les abelles, ja que es realitza envoltat d’aquestes!

Apivillores.

Una altra opció disponible per a tots els públics és la de convertir-se en astrònom/a, disponible tant a l’observatori astronòmic de Morella com al de La Todolella. Gràcies a la seua situació i a la inexistent contaminació lumínica, els Ports son un lloc ideal des del que contemplar el cel i tots els astres que es troben en ell. 

Una altra activitat, més d’aventura que esportiva, són els escape rooms que es troben disponibles a Morella. Aquests són ideals per a grups molt grans o per a esdeveniments especials. Ens asseguren que és molt fàcil passar-s’ho bé i molt difícil fer-ho bé i resoldre’ls abans de temps. Ens ho prenem com a repte?

Amb tot, hi ha una cosa clara: Els Ports és aventura. Aquestes són les opcions principals i més conegudes. Però aquesta comarca mai deixa de sorprendre i de ben segur que apareixen més i més possibilitats. L’important és gaudir-les totes amb cura i respectant sempre el medi ambient per vetllar per la millor conservació de la comarca. 

Els Ports.