Els Ports presenta la seua campanya de Sant Antoni 2018

El divendres 12 de gener s’ha celebrat a Villores l’acte de presentació conjunta que dóna inici als Sant Antonis a la comarca dels Ports. Els pobles que formen part de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, a través del Pla de Competitivitat Turística, han volgut unir-se per donar a conèixer la principal festa d’hivern en aquesta comarca, la qual constitueix un gran atractiu turístic, cultural i tradicional a l’interior nord de Castelló.

 

Els Ports és Sant Antoni, campanya que uneix esforços entre municipis

Sota el nom ‘Els Ports és Sant Antoni’, campanya creada a través del Pla de Competitivitat Turística impulsat pels municipis de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, es pretén que aquesta festivitat siga coneguda a tota la Comunitat Valenciana i voltants.

Pedro Jose Milian, alcalde de Villores, va agrair els assistents la seua presència a aquest acte i va destacar la importància d’aquesta celebració, que ha convertit el municipi en una de les localitats de major tradició i referència, juntament amb la Santantonà de Forcall, per la seua originalitat i conservació d’un major nombre d’elements representatius.

 

L’acte va comptar amb la presència d’Antonio Ripollés, president de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, qui va manifestar la seua satisfacció per haver aconseguit l’inici de la promoció conjunta d’actes i celebracions comarcals, la qual cosa millora les estratègies de promoció i pot suposar un major impacte turístic. No obstant això, també va mostrar el seu desig que en un futur s’uniren també els pobles de la comarca que no formen part de la mencionada entitat, tant en aquest com en la resta de projectes comuns, i va declarar que ‘des de la Mancomunitat invitem a tots a que es tornen a unir a l’entitat comarcal. Fins ara, aquesta campanya només promociona els 11 municipis mancomunats, ja que ha suposat un gran esforç econòmic per a aquests portar a terme totes les campanyes i projectes emmarcats en el Pla de Competitivitat Turística’.

Va tancar l’acte Santiago Gazulla, alcalde d’Olocau del Rey, població que inicia la roda dels Sant Antonis als Ports. L’alcalde va convidar tots els veïns de la comarca i visitants a participar en aquesta festa que simbolitza la ‘purificació a través del foc, mesclant elements simbòlics tant religiosos com pagans’. 

Calendari de Sant Antoni – Els Ports és autèntic

El primer poble que obrirà aquesta celebració als Ports serà Olocau del Rey els dies 13 i 14 de gener. El següent cap de setmana serà el més concentrat, ja que el dia 19 se celebrarà la Santantonà de Forcall i Morella i els dies 20 i 21 serà el torn de Vilafranca i Villores. El 27 i 28 ho celebraran Cinctorres, la Mata i Vallibona. Per acabar, Todolella finalitzarà la roda el 3 i 4 de febrer.

Més informació, agenda completa d’actes, reserves d’allotjament, etc. en: www.elsports.esRELATED POSTS