7 MIRADORS
NATURALS QUE ET TALLARAN LA RESPIRACIÓ

SENT

LA NATURALESA

Si ets dels que els agrada descobrir racons espectaculars, respirar l’aire pur dels nostres boscos, veure de prop voltors, cabres i altres animals, arrimar-te a elevades roques enmig de la naturalesa i sentir l’adrenalina que això produeix, acosta’t als miradors més espectaculars de Els Ports.

RAMBLA CELUMBRES

OBSERVA ELS VOLS

DELS VOLTORS

Des de l’observatori d’aus de Cinctorres o des de la Roca Roja, ja en Portell, pots gaudir d’un mirador natural impressionant, com és la Rambla Celumbres. En la Roca Roja es posen a descansar els voltors, per la qual cosa els seus salts al buit són un atractiu més per a gaudir d’aquest espai. Per a accedir, cal seguir la carretera de Cinctorres a Portell i entrar pels entradores indicats.

LA DEVESA, FORCALL

VISTES

IMPRESSIONANTS

En passar Forcall, trobem un desviament que ens porta a la Mola la Vila. Pujant a l’alt de la muntanya, gaudirem unes vistes de Forcall impressionants.

ERMITORIO DE SANT CRISTÓFOL

OBSERVA GRAN PART

DE LA COMARCA

Una vegada passat Forcall, agafarem un desviament a l’esquerra indicat que ens porta al ermitorio de Sant Cristófol. Durant l’ascensió podrem visitar la localitat despoblada de Sarañana. Després de vuit quilòmetres, arribem al ermitorio, un lloc des del qual es veuen diverses localitats com Cinctorres, Forcall, Morella o Castellfort i gran part de la comarca.

HERBESET I PEIRÓ DE SANT ANTONI

UN MAR

DE MUNTANYES

Seguint la N-232, uns deu quilòmetres després de passar Morella, prendrem el desviament a la CV-105, que ens porta a Herbeset. Aquesta localitat ja té una vista panoràmica preciosa. Però un quilòmetre abans d’arribar, trobarem el peiró de Sant Antoni. Des d’ell, gaudirem de vistes muntanyes impressionants.

MIRADORS DE LA TINENÇA DE BENIFASSÀ

CV-105

RUTA PER LA NATURALESA

Recórrer la CV-105 és gaudir de la Tinença de Benifassà. Ací, trobarem nombrosos miradors naturals espectaculars, com la vista després del entrador de Fredes, en el qual es veuen el Ballestar i la Pobla de Benifassà, l’església de Coratxà, Fredes, el Boixar… Existeix una ruta amb cotxe per a anar de mirador en mirador i gaudir de la naturalesa.

BARRANC DE LA FOS

UN BARRANC

IMPRESSIONANT

Barranco més important de Vilafranca, situat al sud-est de la població, a pocs metres de les últimes edificacions del casc urbà. En aquestes vistes destaquen l’ermita de Sant Cristófol de Benassal, el Penyagolosa (cim més alt de la Comunitat Valenciana) i la muntanya Picaio.

TOSSAL GROS

TOSSAL GROS

IMPONENT

Des del cim del Tossal Gros veiem un extens territori: el Maestrat, les muntanyes de Benifassà, part de Catalunya i Els Ports. En un profund trobem Vallibona, dominant el llit del Cervol, i al lluny s’alça imponent Morella.