Piscines i zones de bany a Els Ports

L’estiu és temps de calor, per això et proposem plans per refrescar-te a Els Ports. Un dels encants d’aquesta estació és anar al riu i gaudir d’un bany a tolls que tenen un gran encant paisatgístic. En Els Ports, una de les principals zones de bany és el riu Bergantes, al seu pas pel Santuari de la Balma. Seguint la carretera en direcció a Aiguaviva, a la dreta hi ha petites zones on el visitant pot aparcar el cotxe i, caminant pocs metres, gaudir d’un agradable bany al riu, gaudint de l’aroma de les extenses pinedes de Sorita que poblen les muntanyes per les que s’encaixen les aigües d’aquest afluent de l’Ebre.

En el seu pas per La Mata, el riu Cantavella ha esculpit a la roca tolls de diferents mides al llarg dels segles, antany plens d’aigua, anomenades Les Calderetes. En l’actualitat, després de les pluges primaverals, la crescuda del riu fa que tornen a omplir d’aigua, permetent al visitant banyar-se enmig de parets de pedra en sec, arbres i zones de cultiu actualment en desús. Amb les fortes calors de l’estiu, el seu cabal es va reduint, de manera que s’ha d’aprofitar les primeres setmanes d’altes temperatures per refrescar-vos aquí.

El mateix succeeix amb el Toll de Fonoll, a Todolella, pocs metres més avall de Les Calderetes, les dues zones al mig del recorregut del sender PR CV-117 que uneix Forcall amb Mirambell. A la zona del Parc Natural de la Tinença de Benifassà trobem el riu Cérvol a Vallibona i, per descomptat, el pantà d’Ulldecona, al terme de la Pobla de Benifassà.

Sens dubte, paratges de gran bellesa i que amb les seves aigües fresques permeten experiències autèntiques a Els Ports.

Piscines Municipals

Però no només el riu és una opció per refrescar-se. Els Ports compta amb una interessant xarxa de piscines municipals, de diferents mides i serveis, perquè els veïns i visitants puguin trobar la més adequada al seu perfil i necessitats.

Hi piscines de gran longitud en poblacions com Forcall, Cinctorres, Vilafrana o Morella, ideals per als amants de la natació …… Per gaudir de la tranquil·litat d’una petita piscina, Villores, la Fàbrica Giner de Morella, Olocau del Rei o Vallibona ofereixen piscines petites, acollidores, en què trobar un ambient familiar.

A més, algunes d’elles estan enfocades ja no només al bany, sinó a poder menjar o sopar un menú estiuenc, amb tapes i entrepans, com a la piscina de la Mata.

Todolella i Cinctorres també compten amb piscina climatitzada, per la qual cosa es converteixen en llocs ideals per als dies ennuvolats o frescos.RELATED POSTS