Descobreix
VILLORES

Petita localitat amb encant

ENCANT MEDIEVAL VILLORES

Villores és una petita localitat situada en el vessant d’una muntanya, a la vora del riu Bergantes, limitant amb Forcall i Morella. La seva principal activitat està basada en la ramaderia i agricultura i algunes de les seves construccions, com Les Eres, ens mostren la importància que sempre ha tingut el món rural. Un dels atractius per conèixer aquest municipi és el projecte ApiVillores. En la part alta de la localitat, aquesta empresa compta amb una explotació apícola en la qual ofereix la possibilitat de descobrir el curiós món de les abelles mitjançant visites guiades. El seu casc urbà es caracteritza per estretes i petits carrers. L’element més important de la seva arquitectura militar és la Torre del Castell, de la qual es conserven algunes ruïnes al costat de l’ermita de La nostra Senyora del Bon Succés. Quant al seu patrimoni arquitectònic destaca l’Ajuntament, la Casa Marquesal, i l’església parroquial. Els paratges més destacables de Villores són el Molí de la Cova, la muntanya de Sant Joant i la Font del Bosc.

HISTÒRIA ALS SEUS CARRERS I EDIFICIS

CASTELL VILLORES

El Castell i l’Ermita de Na Senyora del Bon Succés: El Castell és un edifici que sembla que va ser la torre fortalesa d’origen musulmà. Al seu costat es troba l’ermita, en ple camí de pujada a les eres.

Les Eres: Conjunt escalonat d’eres comunals amb els rafals corresponents a cada era. Es conserven en bon estat i encara resulta fàcil imaginar com es treballava en temps passats.

Palau del Marquès de Villores: Edifici situat a la plaça del poble i que té un porxo d’entrada. Actualment és l’ajuntament de la localitat.

ANTIC MOLÍ A VILLORES

Església parroquial: Del segle XVIII, està dedicada als Sants Juanes, Baptista i Evangelista, és una construcció de planta i estil neobarroco.

Molí de la Cova: Antic molí situat en la ribera del riu Bergantes, en un camí que va direcció a Palanques i la Balma i que és un bon lloc per passejar.

Tradició tèxtil: A Villores va tancar la fabriqueta de la plaça, però encara així, avui en dia és possible trobar als veïns i veïnes cosint diàriament a les seues cases i, durant l’estiu, a l’entrada del poble.

RECORRE ELS CARRERS I GAUDEIX DE LA SEVA ESSÈNCIA

Festes i tradicions

San Antonio

Principal festa de l’hivern.

Data: El dissabte més proper al 17 de gener.

Sant Vicent

En el qual es fa una rogativa a la Balma.

Data: Dissabte anterior al dilluns de Sant Vicent (abril).

Sant Joan

Rogativa al peiró de Sant Joan.

Data: Dissabte més proper al 6 de maig.

Sant Cristòfol

Benedicció de vehicles i dinar.

Data: Diumenge proper al 10 de juliol.

Festes patronals en honor a la Verge del Rosario

Data: Del 13 al 17 d’agost.

MÉS INFORMACIÓ: www.villores.es