Sexenni

Un llegat històric de les nostres arrels

UN LLEGAT HISTÒRIC DELS NOSTRES ARRELS

De sis en sis anys, Morella compleix el seu compromís amb els seus avantpassats. Explica la tradició que en 1672, la Mare de Déu de Vallivana va alliberar d’una pesta a la població morellana. En senyal d’agraïment, es va acordar realitzar un Novenari en honor seu cada sis anys.

El Sexenni destaca per la seva espectacularitat i la seva singularitat. Els carrers s’adornen amb construccions elaborades amb paper arrissat, que converteixen Morella en un autèntic museu viu. És el moment àlgid de la localitat cada sis anys i és una cita imprescindible.

La localitat conserva la seva estructura gremial i cada dia del Novenari està organitzat per un dels gremis de la ciutat. Precisament, en cadascuna d’aquestes jornades té lloc un Retaule, en el qual es poden veure desfilar les danses dels gremis, que amb els seus originals passos i les seves robes medievals, ofereixen manifiestaciones culturals i tradicionals de gran valor. Els Torneros, els Gitanetes, Arts i Oficis, la Corronquina, els Llauradors i dels Teixidors són les peculiars danses, que desfilen al costat del Carro Triomfant o la representació del quadre de Heroïnes Bíbliques que presideix la Reina Esther. A més, durant el recorregut del Retaule es poden veure Convents, on els xiquets i xiquetes vestits de capellans i monges canten cançons al pas de les processons.

El proper Sexenni se celebrarà a l’agost de 2018.

GALERIA DE FOTOS/