ELS PORTS
ÉS NATURA

TERRA DE MUNTANYES

 

VALLS, RIUS I BOSCOS

 

La comarca dels Ports és natura. Regió travessada per valls i ocupada per boscos màgics. Els rius són artèries que uneixen tot el territori i que rebroten a la primavera i tardor oferint imatges de gran bellesa. D’est a oest, des de la Tinença de Benifassà fins a Vilafranca, trobem nombrosos pobles a més de mil de metres d’altitud, envoltats d’elevades muntanyes i de zones verdes que ofereixen infinites possibilitats de gaudir de la natura.

 

Activitats de turisme actiu

PAISATGES ÚNICS

 

A CADA ESTACIÓ

 

La naturalesa dels Ports viu el seu esplendor a la primavera, amb els predominants verds dibuixant paisatges de conte, i a la tardor, quan els colors ocres i marrons tenyeixen els boscos i els converteixen en un autèntic espectacle. Precisament, en aquesta època, els boscos es converteixen en un lloc de trobada, gràcies a l’explosió de bolets i al clima temperat, que és ideal per gaudir de rutes de senderisme.

IMPRESSIONANT BIODIVERSITAT

 

FLORA I FAUNA

 

Aquesta regió té una extraordinària biodiversitat. Fagedes, pinedes, boscos amb roures, oms, nogueres, ametllers, pollancres, savines, nombrosos arbustos o herbes aromàtiques, com l’espígol, la farigola o el romaní, componen una impressionant varietat per gaudir de les muntanyes. Quant a la fauna, la cabra hispànica i el voltor comú dominen el terra i el cel de la comarca. Terra de senglars, esquirols, eriçons, teixons, guineus, falcons, àguiles, mussols o perdius.