PROGRAMACIÓ DE GRAN QUALITAT PER A LA 8A MOSTRA DE CINEMA RURAL “AL NOSTRE RITME”

Aquest cap de setmana es portarà a terme la 8a edició de la mostra de cinema rural “Al nostre ritme”. En aquesta ocasió, i per segon any consecutiu, l’alberg La Pastora, situat a l’ermitori de Santo Domingo de Vallibona, acollirà l’esdeveniment.

Des de l’organització tenen preparada una intensa programació, que es desenvoluparà entre el divendres dia 5 fins al diumenge 7 de juliol.

Totes les pel·lícules es projectaran en Versió Original, subtitulada quan calgue.
Després de cada projecció hi haurà col·loqui amb membres de l’equip de rodatge o amb persones relacionades amb el tema tractat.

El divendres, a partir de les 17h s’iniciaran les activitats amb la confecció d’un foto mural que ret  homenatge a dues persones que lluitaren per la seua llibertat com a dones i que han mort enguany: Josefa Gisbert, coneguda com Josefa del mas de Prades, la darrera masovera de Vallibona, i Agnès Varda, cineasta clau de la “Nouvelle Vague” i figura esencial del cine europeu, co directora de la pel·lícula que es projectarà per la nit, “Vissage Village”.

 

El dissabte a les 10h hi haurà una ruta fotogràfica que guiarà Anna Soler, gran fotògrafa, i gran amiga de la Mostra. Com a pretext de conéixer els voltants de Sant Domingo, proposa una ruta on els participants aniran descobrint la foto instal·lació que reflexiona sobre la realitat de la imatge i la imatge de la realitat. Seran al voltant de 2 hores de passeig de dificultat baixa.
En tornar, s’inaugurarà l’exposició “Vallibona”, de Manel Bellver.

 

De vesprada, sessió de cine documental i curtmetratges, amb la projecció d’Aroak, d’Alberto Fernández i Adelanto, d’Abdelatif Hwidar, guanyador d’un Goya l’any 2008, el qual acudirà a Vallibona per a compartir la seua experiència. A més a més, es comptarà amb la participación de David Segarra, director de Savis de l’horta i Terra de muixeranga.

A la nit es projectarà la pel.lícula Kanimambo, tres històries d’herois qüotidians de Moçambic, dirigida per Abdelatif Hwidar, Carla Subirana i Adan Aliaga.

 

El dimenge es farà un taller de foto seqüència amb la cineasta Anna Soler Cepriá i es finalitzarà amb la projecció de Sopa de pedres i altres contes capgirats, cinc curtmetratges que adapten de forma original contes populars i costums universals entre la gent menuda.

 

I, com a cloenda de la mostra, es portarà a terme una actuació de Lu Rois, compositora, pianista i cantant.

 

L’Entrada és lliure, amb sistema de taquilla inversa, es a dir, que cadascú decideix el que paga per la seua assistència. Per als que vulguen donar suport al projecte però no puguen assistir, tindran l’opció de col.laborar econòmicament amb la Fila O, per a la qual s’ha assignat un número de compte.
Hi haurà servei de bar i menjador durant tot el cap de setmana.

Per a més informació, consulteu a les xarxes socials de la mostra:

· Facebook Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme”.

· Twitter Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme”.