VILAFRANCA EN LES ÚLTIMES JORNADES CONEIX ELS PORTS

Final de les jornades Coneix Els Ports, Coneix Els Nostres Pobles a Vilafranca

Aquest cap de setmana es va realitzar a Vilafranca última Jornada Coneix Els Ports, la campanya impulsada per la Mancomunitat Els Ports que durant tot l’any ens ha portat a descobrir els pobles de la comarca, amb visites guiades, portes obertes a museus i centres d’interpretació i activitats per a tots els veïns i visitants.

La visita a Vilafranca va començar a l’avinguda del Llosar, davant l’estàtua d’homenatge a les persones treballadores de la indústria tèxtil de Vilafranca, on el Mossèn Antoni Messeguer va rebre als assistents i els va guiar durant tota la visita al municipi.

Seguidament es va fer una visita guiada pel centre històric de Vilafranca, fent parades per descobrir racons singulars, curiositats del poble i edificis significatius de la localitat.

 

 

A més, es van conèixer els tres espais museístics de la localitat. El primer va ser el Museu de la Pedra en sec, situat en un edifici singular de la localitat que antigament era l’escola de les xiquetes de Vilafranca.

 

 

 

Després es va fer una parada per degustar productes típics de les panaderies de Vilafranca, beure un poc i agafar forces per continuar la visita guiada al municipi.

 

 

 

Així, vam visitar l’antic ajuntament de Vilafranca, en les sales d’exposicions i el saló d’actes, lloc on es troba el Retaule Gòtic pintat per Valentí Montoliu en l’any 1455.

 


Per a finalitzar vam continuar la visita en la Plaça de l’Església, on es van conèixer diverses curiositats de la Vilafranca més antiga.

 

 

I per acabar la visita, es va mostrar l’Església Parroquial de Santa Maria Magdalena.

 

 

 

Així, veïns i visitants van poder gaudir d’una visita guiada teatralitzada en la qual es va conèixer Vilafranca  gaudint, enriuen i aprenent.RELATED POSTS