Visita Els Ports a través de la nova app per a dispositius mòbils

Els Ports compta amb una nova ferramenta informàtica que complementarà les visites als seus municipis. Es tracta d’una aplicació per a dispositius mòbils (telèfons o tabletes), que permet obtindre informació d’interés de diferents llocs dels nuclis urbans de la comarca.

Baix el nom “Camí de Conquesta” i amb una important base històrica, la Mancomunitat Comarcal Els Ports ha portat a terme aquest projecte, amb l’elaboració dels guions i assesorament per part de l’historiador medievalista Vicent Royo i la col.laboració econòmica de Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat de Turisme de Castelló i l’associació d’empresaris Asetmico, com a parts implicades en el Pla de Competitivitat Turística dels Ports.

Els visitants trobaran cartells pels carrers dels pobles on, gràcies a enllaços amb codis QR, podran descarregar-se la ferramenta a través de les diferents tendes d’aplicacions, en funció si tenen un dispositiu android o ios. Una vegada instal.lada al dispositiu, l’eina geolocalitzarà l’usuari, suggerint els recursos turístics que té més propers al lloc de la comarca on es trobe i li mostrarà la història del lloc, els fets que van ocórrer allà mateix, i permetrà l’entrada virtual a diferents punts d’interés del municipi que per diferents raons (horaris d’apertura, barreres arquitectòniques o propietat de l’immoble) no son del tot accessibles.

Un recorregut pels orígens històrics d’aquesta comarca, uns orígens molt especials situats als temps medievals, quan, amb la conquesta de Morella i poblacions al voltant d’aquesta per part de Blasc d’Alagó, majordom major del rei Jaume I, s’inicia la conquesta del Regne de València.

La història dels Ports a través de les noves tecnologies, una ferramenta més per conèixer l’autenticitat d’aquest destí.

Els Ports, és història, és “Camí de Conquesta”. Els Ports, és autèntic.